Eten is niet evident. Deze dringende en belangrijke boodschap zal Vredeseilanden het komende weekend over gans België verspreiden. En daar hebben ze heel wat helpende handen voor. Jong en oud trekken de straat op om gadgets van het bekende Vredeseilandenmannetje ook aan uw sleutelbos of koelkast te krijgen. Ze trotseren de winterkoude om boeren in het zuiden een eerlijker inkomen te gunnen.

 

Het is u misschien opgevallen dat deze winterkoude dit jaar lang op zich liet wachten? Het is u misschien óók opgevallen dat er iets serieus scheef zit met onze seizoenen? Mocht het u ontgaan zijn, dan is dat wellicht omdat deze pertinente veranderingen niet zoveel effect hebben op uw dagelijkse doen en laten. Of beter, nóg niet. Want wat leert Vredeseilanden ons?

 

De voedselproductie sputtert: landbouwseizoenen worden onvoorspelbaar door klimaatverandering, boeren stoppen ermee, gronden en waterbronnen raken uitgeput. Ondertussen doet een groeiende stadsbevolking de vraag stijgen. Voor producten als cacao en koffie zijn er nu al tekorten.

 

Zullen we in de toekomst dan echt naar het museum moeten trekken om onze kinderen en kleinkinderen kennis te laten maken met chocolade en koffie? Zover wil Vredeseilanden het niet laten komen. Ú kan hen daarbij helpen. Breng een bezoekje aan de site van Vredeseilanden en ontdek hoe je een verschil kan maken!

 

U krijgt het weekend van 9, 10 en 11 januari overal in winkels en op pleinen de kans om de projecten van Vredeseilanden te steunen. Dit kan bijvoorbeeld aan Delhaize in Heule waar u, naast scouts, chiro, …, ook medewerkers van De Mailingman zal tegenkomen. Bouwt u samen met Vredeseilanden mee aan een betere wereld?

Bedankt